Snelheid website verbeteren (tips!)

Snelheid website verbeteren? Enkel tips om je website te verbeteren!

Je hebt een eigen website en je vraagt je af hoe je deze website eenvoudig kunt verbeteren zonder al te veel kennis? Dan hebben wij nu een aantal mooie tips waarmee je je website een stuk sneller kunt maken.

Als voorbeeld nemen wij vandaag de website van onze welbekende Hema

Website verbeteren

Als je naar de website van de Hema kijkt, dan zie je een prima website, het is een moderne webshop die goed ontworpen is, en op alle vlakken doordacht lijkt te zijn. Echter zeggen wij altijd dat elke website te verbeteren valt, zo ook de website van Hema.

Hoe kunnen we de website gaan verbeteren?

  • Bekijk hoe de website in GTmetrix naar voren komt
  • Bekijk de analyse, en pas de gevonden tip toe

We starten met de website GTmetrix.com deze website gaan we als eerste bezoeken.

website verbeteren 5 tips

Als we goed kijken op deze website hebben we de mogelijkheid om het internetadres van de Hema hier in te voeren, en kunnen we vervolgens klikken op ( Test your site )

Hoe kan ik mijn website verbeteren?

Na dat de website door de test is gegaan, komt er een overzicht met scores uit. In dit overzicht kijken wij nu eerst naar de PageSpeed Score die de letter B krijgt met een score van 87%. Dit is natuurlijk al een behoorlijk goede score, maar alles kan altijd beter. Laten wij eens gaan kijken waarom de score geen 100% is maar 87. Scroll de pagina iets naar beneden.

Nu gaan we de snelheid verbeteren van de site

Snelheid website verbeteren

We zien nu een overzicht van behaalde punten in GTmetrix, en bekijken alleen de punten die lager dan 100 scoren. We pakken er een aantal zaken uit. Te beginnen met het onderdeel dat Serve scaled images heet, hier staan afbeeldingen op de site van de Hema die op de website zelf geschaald worden naar het formaat waarin deze eigenlijk moet worden weergegeven. Dit kost rekenkracht van een server of computer, dus duurt het langer voordat de website geladen is. Wat zien wij nu eigenlijk staan? Klik nu op het onderdeel Serve scaled images om te kijken wat er niet goed gaat met de afbeeldingen op de website van Hema.

We zien dat er 93% vermindering te behalen valt, en zelf welke afbeeldingen voor het probleem zorgen. De eerste afbeelding is verkleind in HTML of CSS van 260×392 naar 54×81. Een geschaalde afbeelding weergeven kan 15,8 KB besparen. Hoe zit dit er dan in het echt eigenlijk uit? Hieronder staan de afbeeldingen. De eerste kleine afbeelding is de afbeelding zoals deze op de website te zien is, de tweede afbeelding is de ware grote van de afbeelding ( te groot)

Het probleem verhelpen en de score verbeteren

We weten nu wat het probleem is, de grote afbeelding staat onder aan de website als kleine afbeelding weergegeven. We zullen de grote afbeelding dus precies in het formaat moeten maken die op de website zelf is weergegeven. Het moet dus worden 54 x 81 i.p.v. 260 x 392

Afbeelding verkleinen met https://resizeimage.net/

Ga naar de website van Resizeimage.net en je zult het volgende scherm zien. Want we gaan weer een stap verder om de snelheid van de website te verbeteren

Klik nu op upload an image, en zoek de afbeelding die je wilt gaan verkleinen op op je computer. Ik heb de afbeelding gevonden, en als ik op de button heb geklikt, krijg ik het volgende te zien.

Website sneller maken en verbeteren

Hierboven is goed te zien dat de afmeting i.d.d. 260 x 392 is, en nu gaan we deze in het juiste formaat maken. Vul bij de maatvoering de juiste getallen in. Zie foto hieronder.

Nu we het juiste formaat hebben ingevoerd, kunnen we de afbeelding gaan verkleinen om het passend te maken op de website. Scroll op de pagina naar stap 7, en klik op resize image.

Nu hoeven we alleen nog maar op Download image te klikken, en we krijgen de afbeelding in het juiste formaat als download binnen op onze computer.

We hebben nu het juiste formaat van het plaatje, maar we zijn er nog niet!!

Ook al hebben we nu het juiste formaat van de afbeelding, en kunnen we deze op de site plaatsen, het is aan te raden dit nog niet te doen, er is nog een extra stap die zorgt voor verbetering van de snelheid van je website.

Het huidige plaatje is 54 x 81 en is 7.4 KB zwaar. Dat is al niet veel, maar het kan nog beter!

Comprimeren van de afbeelding

Ga naar de website https://tinypng.com/ om de afbeelding te comprimeren.

afbeeldingen verbeteren

Klik op de mogelijkheid ( drop your .png or .jpg files here ) en zoek je afbeelding. Nu zal het plaatje gecomprimeerd worden voor het web ( internet) en je ziet dat de afbeelding nu nog maar 3.4 KB is. weer een besparing van 56% Nu ben je klaar ( nou ja de Hema dan) om het plaatje met de juiste afmetingen en volledig gecomprimeerd terug te plaatsen op de site. P.s. Zorg er wel voor dat de afbeelding ook weer de zelfde naam heeft en ook op de zelfde url teruggeplaatst gaat worden. Alleen dan heb je een stap gemaakt in het verbeteren van je website, en zal de snelheid toe gaan nemen. Want ja wie heeft er geen hekel aan een trage site!

Volgende keer weer een tip om je site te verbeteren!

Wil je weten hoe het met je eigen website is gesteld? Vraag dan een gratis rapport aan!

Bezoekers: 187

Related Posts