Interne links zijn ook waardevol!

Interne links zijn belangrijk voor zoekmachines. Zoekmachines zien links als stemmen. Je kunt zelfs op jezelf stemmen. Plaats daarom slim interne links naar de pagina of het artikel welke voor jou belangrijk is.

Een interne link is een type link op een webpagina naar een andere pagina of bron, op dezelfde website. Links worden beschouwd als “extern” of “intern”, afhankelijk van hun doel of bestemming Zo is het extern als een link naar een andere website verwijst.

Google kan goed zien hoe de structuur van je website in elkaar zit aan de hand van links. Ook voor het indexeren van de pagina’s is dit goed.

Als je een link gaat plaatsen, bedenk dan je de zin in eerste instantie schrijft alsof je er geen link in zet. Als de tekst klaar is, dan maak je van de woorden die verwant zijn aan de link een link. Dus niet ” klik hier ” Maar bijvoorbeeld: verbeter je SEO

Interne linkwaarde

Voor dat je begint met overal linkjes te plaatsen, moet je het volgende weten. Elke link heeft een bepaalde waarde. Linkwaarde is de waarde die een url heeft voor zoekmachines. De linkwaarde van een site geeft aan hoe belangrijk en relevant een zoekmachine de website vindt. Als je een warboel van linkjes gaat aanbrengen, dan kan het mis gaan.

Bedenk daarom altijd vanuit een schema welke pagina’s of berichten voor jou het belangrijkste zijn. Een link naar deze pagina’s of berichten geeft aan dat je als site waarde hecht aan de pagina. Zorg er voor dat de gelinkte pagina’s ook nog aanverwanten zijn in onderwerp. Kortom bekijk eens hoeveel stemmen jij je pagina’s hebt gegeven. Je zult al snel zien dat b.v. een contactpagina meer links heeft dan je eigenlijk wilt. Natuurlijk wil je dat men contact met kan leggen, maar niet elke pagina hoeft naar je contactpagina te verwijzen.

Related Posts